Blog 18. May 2010

English: Sorry, only in Norwegian today.
Erki
Erki (Astra Rikky x Blue Sky)
Norsk: 17. Mai ble en festdag !
Mens andre var i byen så var vi i skogen. Etter tre nattevakter (hvilende) så var det deilig å ikke mase av sted til 17. mai tog, styr og ståk.Jovisst må jeg innrømme at jeg har sære vaner fått, de siste dagene har det vært gråvær og tidvis regnvær, da trives jeg best på tur i skogen, og ingen agilitytrening. Men, jeg har unnskyldningene klart for meg for hvorfor ikke trene, og de går i den duren her:
Det er dårlig gjort overfor hunden å bedrive nyinnlæring på glatte agilityhinder”… jøss ja, som om man ikke kunne trent litt på noen få hoppehinder og rør liksom, bakken er ikke så glatt, og ikke minst må de lære å fungere i all slags vær, så hva er problemet mitt da…
Kan ikke trene på selveste nasjonaldagen ”… jøss ja, med alle de naboene (ingen) som vi har så ville ikke en skarve nabo sett det, så hva er problemet mitt da…
Men, i dag var det sol sol og sol…så i ettermiddag har jeg trent litt agility med Zac, Style, Ice, Rick, Liz, Fly, Babe og Cadi (Zussi har løpetid så hun har fått fri). Vi er jo fullstendig på enkelthinder innlæringsnivå enda, men vi sniker inn litt fornuft gang for gang.
Cadi dreide det seg mest om å finne ut hvilken belønningsformer som trigger henne.
Babe så handler det mest om at vi gjør noe sammen, for om jeg skal tolke henne så synes nok hun at det er mer belønning i å få gjete kaninene enn å gå agility, men, målet med henne i agility er egentlig bare å bedre mestringsfølelsen hennes.
Zac har løpetid i hodet om dagen, men fungerer allikevel, og vi har funnet litt ut av det i treningen vår, men det er som jeg trodde; fullt svev over feltene.
Ice lurer jeg på om egentlig trenger ett år til i livet sitt før det stilles krav til henne, hun er helt enkelt veldig barnslig. Hun går agility etter hendene mine (uten at jeg holder godbit i hånden), noe som er veldig slitsomt da det er vanskelig å få henne til å søke fremover.
Rick, hunden jeg aldri hadde planer om å beholde, men som ble hos oss fordi jeg ikke var fornøyd med de som vill kjøpe han. Rick er en hund som har vokst seg inn under huden min gradvis, han har en høy konsentrasjonsevne og er meget intelligent og rask til å lære…og dette har i grunn kommet mer og mer frem det siste halve året. Rick, i motsettning til noen av sine søsken, har en meget høy sosial faktor, han liker alle mennesker, og finnes ikke lyd eller miljøberørt, men han liker ikke andre hannhunder. Derfor er litt av målet å trene han hindersikker her hjemme før vi prøver oss i krevende miljøer med utfordrende hannhunder o.l. Rick er en stor hannhund, men med en atletisk kroppsbyggning, så jeg tror ikke han blir usmidig.
Timmy (Zussi x Rick)
Advertisements

About Hege at My Trusted Friend Kennel

I live in Norway which is situated in the north of Europe. I train my border collies in agility and herding. I also breed my border collies

Posted on May 21, 2010, in Everything, Training. Bookmark the permalink. Comments Off on Blog 18. May 2010.

Comments are closed.

%d bloggers like this: