Blog 7. June 2010

English: I have worked the three last nights, and therefore no training. I have spend some time to recover, as it’s been much to do lately with the pups and Ajax (many dogs comeing and leaving).

Now the agility training must go on. I am going to attend to agility course in August (the instructor is the coach for the Norwegian agility team), so I must work all summer to learn my dogs enough agility. I can not come there with a dog doing only one jump alone… If we are lucky we might get the opportunity to do some herding this summer too.

The hips for Kane, Ice and Style were free of HD. But we got C on Cadi. The veterinarian was pretty sure she was B, but the result came back with and C. I am relaxed on this, because this will probably never cause any problems for her anyway. She will do her things as usual, and hopefully I get her trained in herding, because she’s got nice instincts.

Norsk: Da har jeg unnagjort en nattavktshelg og ergo ingen trening av noe som helst denne helgen. Har i grunn trengt noen dager med lette tur-aktiviteter og lite annet. Kjenner meg litt tappet for energi etter å ha lagt ned så mye arbeid i de små og store som har vært innom her i de siste.

Vi har ikke trent agility de siste to ukene, men nå skal vi trene. Jeg har meldt meg på en ukes kurs i agility (i august), med Petter Nordlien (landslagstrener i agility) som instruktør. Det betyr at vi må trene såpass mye at vi i det minste har noe på det kurset å gjøre. Den av hundene som får delta på kurset er den som har kommet lengst i treningen innen den tid… Vi må prøve å få mest mulig utbytte av kurset, og jeg må jo delta med en hund som klarer mere enn ett og ett hinder, ergo har jeg litt å strebe etter i sommer.

Videre har jeg et ønske om å få trent noen av hundene litt mere i gjeting, ikke minst fordi det lett kan oppfattes som om alle våre fargerike hunder kun er her fordi vi synes de er søte. Selvsagt er de verdens vakreste i mine øyne, ingen tvil om det, men, i tillegg bor det en fullverdig gjetende border collie i hver og en av dem. OG, “gid man hadde hatt en masse sauer” så kunne vi fått gjetet mere med dem. Men, vi får se hva tiden viser. Denne sommeren har  jeg valpefri, så målet er å få med seg noen gjeterhundtreninger her og der.

Kane, Ice, Style fikk HD status fri, men på Cadi fikk vi en C. Veterinæren sa at han mente at hun var nærmere en B enn en C (han har vært avléser for NKK tidligere), men desverre tippet det over på en C. Jeg tar dette med knusende ro, Cadi vil trolig aldri få noen som helst plager av dette. Hun får uansett gjøre sine ting som vanlig her hos oss, og planen er å trene gjeting med henne,  blant annet  fordi hun har så fine instinkter. Vi skal ta et nytt bilde av henne når det har gått seks måneder, da er hun mere ferdig i kroppen. Og neida, hun flytter ikke fra dette hus, hun er verdens herligste helt enkelt ! Jeg er spent på hva HD indexen hennes blir, den er ikke lagt ut på dogweb enda. Det har jo blitt sånn nå at man kan gå etter HD index … det er en form for sansynlighetsberegning basert på avkom og søsken som er avlest osv.

Flash (aka Nala)

Flash (aka Nala)
Advertisements

About Hege at My Trusted Friend Kennel

I live in Norway which is situated in the north of Europe. I train my border collies in agility and herding. I also breed my border collies

Posted on June 7, 2010, in Breeding, Everything, Pictures. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: