Blog 21. June 2010

English: We have received many nice pictures, and some of them you’ll find here. I have trained Sky in herding the last week, and I think he’s comeing along very good. One week training is not much, but it’s a start. The handler (me) needs to learn a lot too. And yesterday Zac was at sheep for the first time in many years. Also a daughter to Sky, Fancy (owned by Yvonn Førslev) is doing well in herding too.

Norsk: Masse fine bilder har kommet inn den siste tiden, her er de fleste av dem. Asterix har begynt med target trening. Zussi’s Matine har virkelig vokst til ei flott lita frøken. Flash (Nala) og Asterix lekte og koste seg på på treninga i Råde sist torsdag, flott begge to, og jeg fikk tatt noen bilder. Flash er svært glad i lek og godbiter, og jobbet flott tross ny plass og forstyrrelser.

På torsdag var jeg på trening i gjeterhundlaget, hos Monica Tegler. Der tok vi en nærmere titt på Sky’s krokodille tendenser, og fant fort ut at dette hadlet om trange plasser og det å jobbe i et kve, tett inntill et gjære og tett på sauene var litt vanskelig for han, da føler har press, det blir litt “beklemrig” og han blir litt i tvil om hvordan han skal løse det, og da kommer det litt buss og forsøk på å bite etter sauene. Men, vi tok tak, og løste dette tror vi. I hvertfall føltes det sånn da jeg på nytt tok han en kort snurt til sauene fredag og søndag. Kjørte han da i kveet, sendte han bak sauene som sto lent til gjærdet, høyere og venstre, og han løste dette fint, ingen tull og tøys. Det jeg tror er at han bare må få erfare hvordan han løser sånt, så vil det bli borte, han har som sagt aldri jobbet i et kve, og jeg har i grunn ikke tenkt på å gjøre det heller.

Zac var også med på gjeting i går, for første gang på lenge, skal se om vi får til noe med han også. Zac har flotte utganger, men jeg kunne ønsket meg litt bedre skjerming og grep om sauene, så det skal vi jobbe litt med.

Fancy (eier Yvonn Frøslev), Fancy er en datter av Sky, hun var også på treningen hos Monica, og de har virkelig kommet godt i gang med gjetingen nå, det går fort fremover og utviklingen har vært stor hos hund og føre.  

Asterix (Teg x Blue Sky) training target

Zussi’s Matiné (Zussi x Rick)

Flash aka “Nala” (Astra Babe x Rick)

Flash (“Nala”) and Asterix playing

Fancy (Blue Borders Queenie x Blue Sky)

 

Advertisements

About Hege at My Trusted Friend Kennel

I live in Norway which is situated in the north of Europe. I train my border collies in agility and herding. I also breed my border collies

Posted on June 21, 2010, in Everything, Pictures. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: