Blog 25. July 2010

Norsk: Da er jeg i bedre form. Hjelpes meg så plagsomt å ligge rett ut i den beste trene-hund sesong. Vi var jo så godt i gang med gjetingen, men nå har det nok desverre blitt litt vel mye hage-lek på de fleste hundene. Hver gang jeg bytter nattevakts-jobb så blir jeg syk, skulle nesten tro at man liksom først må adoptere stedets smitteflora, gjennomleve sykdommen, og så er alt greit igjen. Så som sagt er jeg bedre nå og skal ha to nye nattevakter til uka.
Ellers så holder jeg på å legge planer for Irlands reise. Mamma og jeg skal en liten tur over til Dublin nå i august for å påse at alt er i orden med Craig, papirer og det hele. Craig må HD røntges og få testikkelattest … det er ikke noe tull her i gården, her er vi overmåtelig seriøse i det vi driver med. Craig er far til mange valper verden over, men hvem spør om testikkelattest og HD status på han, TYDELIGVIS INGEN, det er ikke noe krav innenfor ISDS systemet å kartlegge dette. Dette er kanskje en liten ting som er verdt å merke seg for dem som liker å følge med på hvilken sammenheng ting kan ha noen ganger. Samtidig så er det da altså de ISDS registrerte hundene jeg søker, de som er fra gode gjeterlinjer og ikke fra utstillingslinjer, og da blir prisen man må betale at man har lite kjennskap til HD historikken på hundenes forfedre.
Så var det dét å oppdage ventede løpetider i tide. Zena kan helst ikke få løpetid før etter 20. august, da er hennes rabies vaksineprogram ferdig. Det tar 11 måneder å rabisklarere en hund for innreise til UK, de har spesiellt strenge regler.
Og det er jammen ikke lett å oppdage løpetid, her er et eksempel: Teg har nok en gang fått løpetid (ikke det at hun skal pares), men nå skjønner jeg hvorfor vi slet med å oppdage det sist, hun blør nemlig veldig lite. Slik at nok en gang så fanget ikke vi opp at hun hadde løpetid før Zac begyner å stresse rett før hun er høyløpsk.

 

About Hege at My Trusted Friend Kennel

I live in Norway which is situated in the north of Europe. I train my border collies in agility and herding. I also breed my border collies

Posted on July 25, 2010, in Breeding, Everything. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: