Blog 1. December 2010

Norwegian only today !

Hmmm … I går hørte jeg en påstand som dette: “Blue Merle genet” er det dumme genet … har hunden den fargen så er den dum.

Hva skal man si til sånt a? Jeg ble stående å dvele litt ved denne uttalelsen, og kunne vel i grunn ikke komme frem til noe annet enn at det er trist at folk ikke er mere kunnskapsrike enn som så 😉 Betyr det at et sort avkom fra en merle forelder har utdelt normal intelligens da eller? … mens et merle avkom har utdelt lav intelligens, og at det kun er den sorte border collien som er intelligent? Og hva med de brune, hvor i “gata” hører de hjemme?

Vel vel, folk får leve i trua 😉

Her hos oss skjer det vel i grunn noe hele tiden, spesielt nå som vi har et valpekull som krever sitt. Valpene har vært på kjøretur flere ganger, på luftetur i kulda, og på sosial trening. Det er såpass kaldt om dagen at det er jammen ikke lett å ha dem ute, det blåser rett gjennom de.

I helgen var Tom-Erik og Lyn på gjeterhundkurs. Jeg var kun innom på snarvisitt for å titte på, samtidig som valpene var med på kjøretrening. Men, pga kulda så ville ikke fotoapparatet fungere normalt, og hvertfall ikke videokamera. Men, fikk tatt noen bilder av Lyn likevel og en fin film av Meg (Meg er ei Zussi x Rick datter som kommer fra oss).

Videre så må dere ta en titt på den linken her. Dette er Litchi (Astra Rikky x Shep). Catrine ble utfordret på om hun kunne stille opp til en liten foto-sekvens med Litchi utenfor Oslo City, og som om ikke det var nok så ville han at hunden skulle stå på to ben uten støtte av fører og fører skulle heller ikke stå ved siden av hunden … sjekk dette. Fotografen er en person som har tatt utfordringene med å fotografere et visst antall hunder. Og legg merke til den flotte beskrivelsen han har gitt av Litchi … jeg tror nesten det må være det “dumme” merle genet som har slått inn her 😉

http://espenhofsmo.blogspot.com/2010/10/43.html

Til slutt; her er filmen av Meg, hvor det er to sekunder av Lyn også, før kamera frøs til is … hmmm … tenkte på en sak, hvordan blir det med Meg, hun har jo en brun far … nei, det var vel trygt uansett så lenge hunden er sort, og primært var det vel merle genet som var feilen … 😉 Ha en fin dag folkens !

About Hege at My Trusted Friend Kennel

I live in Norway which is situated in the north of Europe. I train my border collies in agility and herding. I also breed my border collies

Posted on December 2, 2010, in Everything. Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. Litchi er like flott som Snuppa. Vist merlefargen gir dumme hunder så passer vel jeg og Snuppa bra sammen for jeg er blond. Hahaha!
    Neida, fra spøk til alvor, Snuppa er det klokeste hunden jeg har hatt. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: