Babe, Ice, Style

Jeg er så glad i de fine hundene mine, og da er det jo ikke så rart at det blir tatt en del bilder av dem også … Her de tre blå jentene mine; (fra venstre) Astra Babe, Ice og Canen Style.

20120529-082545.jpg

I pinsehelgen har vi hentet grindene våre, grindene som vi bruker på beitet, det er noen i Fredrikstad som har lånt dem den tiden vi ikke har hatt sau. Førti grinder har vi bært opp en fjellskrent, et stykke arbeid som strengt tatt er bortimot håpløst å gjøre for hånd, de som har vært på Rotvelta vet hvilke bakke vi snakker om, og hvor de har blitt bært opp … Men, vell, nå er de på plass på Slitu.

Jeg har så vidt forsøkt å kjøre Babe på de nye sauene, hjelpes meg for noen ekspress sau, det går fort og de krever en god hund eller om ikke annet en meget naturlig og fin nybegynner/fersk gjeterhund. Sauene er ikke hundevandte, så her forutsetter det at hunden er flink til å holde og hente dem, hvis ikke så bare stikker de. Tom-Erik har kjørt Pride og Kane også. Babe klarte seg fint, men presterte jo å skjære poten, så nå er vi på null igjen, tror den hunden liker selvskading og den slags. Men, alt Babe gjør gjøres i en fryktelig fart, så når det ikke finnes brems så får det konsekvenser skjønner jeg.

Har satt opp et stort kve av grindene, eller rettere sagt en treningshage. Har sett filmer fra ISDS så øyet er stort og vått de siste dagene, bl.a. for å titte litt på treningsmetodikk og metoder for grunninlæring på ferske hunder. Det er jo mange veier til rom som dere vet. Og her hos oss er det ulike typer hunder, så veien til å få en brukbare gjeterhund ut av dem vil dermed også være forskjellig for hver og en.

Varmen setter oss litt tilbake om dagen merker jeg, hverken hund eller sau bør gjete/gjetes på nå.

Advertisements

Posted on May 29, 2012, in Pictures. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: