Astra Babe x Bwlch Taff 2015

 Astra Babe x Bwlch Taff

Astra Babe the mother Taff father

Astra Babe x Bwlch Taff

Kullet består av 6 valper, henholdsvis en svart tispe, 3 blue merle tisper, to svarte hanner. De er født den 3. Desember 2015, og er leveringsklare den 28. Januar 2016. Valpene er registrert i Norsk kennel klub og i ISDS.

Informasjon om kullet:

Far til valpene er Bwlch Taff, er en hund som i dag brukes som arbeidshund i Sverige. Bwlch Taff har vunnet to Nursery trails i Storbritannia før han reiste til Sverige. Han er en naturlig hund med mye trykk og hastighet på sauen. Hunder fra samme linjer som Bwlch Taff kommer fra er kjent for å fungere godt innen gjeting og i hundesport.
Bwlch Taff er gentestet carrier for CEA, og er DNA normal for TNS, CL og IGS.

Mor til valpene er Astra Babe, er en hund som jevnlig gjetes med og som straks er klar for gjeterhundprøva. Hun er en fin hentehund, jobber naturlig med fin balanse på sauen, med fine naturlige flanker begge veier, og har et naturlig driv. Astra Babe har vært en lett hund å jobbe med.
Astra Babe er røntget fri for hofteleddsdysplasi og er gentestet fri for CEA og TNS, og nylig øyenlyst fri i en alder av sju år.

Det forventes avkom med potensiale i så vell gjeting som i hundesport. Tatt tidligere kull og foreldrene i betraktning så forventes det hunder med høy fart, mye motor og arbeidskapasitet, med god evne til å samarbeide.

Det forventes også avkom med en god avknapp da Astra Babes linjer har vært særlig kjent for å plassere en god avknapp i sine avkom (dette stammer antagelig fra hennes mor og bestefar Astra Mars som var kjent for å plassere en god avknapp, og mye stabilitet og styrke i sine avkom).
Samtidig er hunder fra disse linjene kjent for å yte maks og være veldig på når det trengs. Det forventes ingen harde eller tøffe typer blant disse avkommene, snarere førbare og samarbeidsvillige hunder.

I gjeting forventer vi naturlige hunder med særlig naturlige utganger/hent. Begge foreldrene har stor gjetetrang og far er en hund med mye trykk og hastighet på sauen, mor har alltid hatt naturlige og fine flanker begge veier og går alltid fine utganger når hun sendes. Begge foreldrene driver naturlig. Dette blir kanskje ikke de letteste hundene å trene i gjeting, men kanskje blir de enda bedre når de så har blitt trent, og sannsynligvis vil de uansett få jobben gjort.

Tatt tidligere avkom etter Astra Babe i betraktning så burde også disse avkommene ha potensiale for alle typer hundesport. Det forventes avkom med høy lek- og drakamp lyst og med iver etter å motta godbiter som belønning. Og det er ingen grunn til å tenke at disse avkommene skulle få mindre arbeidslyst, driv og hastighet i seg enn hennes tidligere avkom.

Merittlisten er lang på Astra Babe’s tidligere avkom, helt opp til deltagelse i VM i lydighet nivå (det er en tispe som representerte Estland i VM i lydighet 2015) . Det finnes flere agility champions etter Astra Babe, lydighet champions, en fylkesmester i gjeting (Aust Agder) og et par avkom som har gjennomfør MH med skudd (film foreligger), og flere yngre avkom er på vei oppover i klassene.

Stamtavle på kullet: (click this link): Bwlch Taff 289269 x Astra Babe 298964

 

IMG_5474 (1024x683)

Princess Easy

 

IMG_5446 (1024x683)

Pin

 

IMG_5450 (1004x1024)

Pearl

 

IMG_5457 (1024x714)

Papaya

 

IMG_5488 (1024x683)

Pixel

 

IMG_5514 (1024x683)

Proud Silo

 

Film av valpene fra da de var 2,5 uker: https://youtu.be/jI2djnefhAk

Filma av valpene da de var 3 uker: https://youtu.be/seqtUl2onbw

Film av den ene tricoloren som er godt i gang med lek og drakamp før han er fem uker gammel: https://youtu.be/jRvDY3ALBP0

Filmer av valpene: https://youtu.be/WElnJHFIu4s , https://youtu.be/SbAK_Maop2U , https://youtu.be/B0ti18yvY9w , https://youtu.be/E_2K2wcF-9U , https://youtu.be/vi2iDAxTqr8

 

 

%d bloggers like this: