Dreamwork Sammie x Canen Kane 2016

Canen Kane x Dreamwork Sammie

Paringsbilder

Canen Kane x Dreamwork Sammie

 

Kullet består av 5 valper, henholdsvis to tricolor tisper, 1 sobel tispe, en svart hanne og 1 sobel hanne. De er født den 3. Juni 2016, og er leveringsklare den 29. Juli 2016. Valpene blir registrert i Norsk kennel klub og i ISDS.

Informasjon om kullet:

Far til valpene er Canen Kane, han er en hund som i det daglige trenes i gjeting og agility. Han er en hund med mye trykk og hastighet på sauen. Kane har også blitt ganske god i agility. Han er en hund som “står på mye” for å få jobben gjort som vi sier. Avkom etter Kane ser ut til å fungere godt i gjeting og i ulike typer hundesport. Flere konkurrerer i forskjellige grener. Canen Kane er gentestet fri for CEA, TNS, CL, IGS og MDR1, han er røntget fri på hofter og øyenlyst.

Mor til valpene er Dreamwork Sammie, hun er en hund som jevnlig gjetes med og som straks er klar for gjeterhundprøva. Hun er en fin hentehund, jobber naturlig med fin balanse på sauen, med fine naturlige flanker begge veier, og har et naturlig driv. Hun er meget rolig og fin når hun jobber. Dreamwork Sammie har vært en lett hund å jobbe med. Hun har også gjort litt agility og er veldig presis i å utføre oppgavene sine. Dreamwork Sammie er røntget fri for hofteleddsdysplasi og albueleddsartrose og er gentestet fri for CEA, TNS, CL, IGS og MDR1, og er nylig øyenlyst fri.

Det forventes avkom med potensiale i så vell gjeting som i hundesport. Tatt tidligere kull og foreldrene i betraktning så forventes det hunder med gode egenskaper, vilje til å jobbe og med god arbeidskapasitet, og med god evne til å samarbeide.

Det forventes avkom med en god avknapp da foreldrene i seg selv er en rolig og avbalasert hunder. Samtidig er hunder fra disse linjene kjent for å yte maks og være veldig på når det trengs. Det forventes ingen harde eller tøffe typer blant disse avkommene, snarere førbare og samarbeidsvillige hunder.

I gjeting forventer vi naturlige hunder. Begge foreldrene har stor gjetetrang og far er en hund med mye trykk og hastighet på sauen, mor har alltid hatt naturlige og fine flanker begge veier, og ser ut til å kunne drive fint også. Dette blir kanskje ikke de letteste hundene å trene i gjeting, men kanskje blir de enda bedre når de så har blitt trent, og sannsynligvis vil de uansett få jobben gjort.

Tatt tidligere avkom etter Canen Kane i betraktning så burde også disse avkommene ha potensiale for alle typer hundesport. Det forventes avkom med høy lek- og drakamp lyst og med iver etter å motta godbiter som belønning. Og det er ingen grunn til å tenke at disse avkommene skulle få mindre arbeidslyst, driv og hastighet i seg enn hans tidligere avkom.

Merittlisten er så smått i ferd med å ta form hos flere av de enda unge avkommene etter Canen Kane, de har oppnådd resultater i agility, lydighet, bruks så vell som i  gjeting. Dreamwork Sammie har ingen avkom fra tidligere, men hun har kullsøsken som gjør det meget godt i de høyeste klasser i gjeting, så vi tror at Sammies avkom også kan gjøre det godt.

Bilder av valpene og foreldrene ser du nedenfor.

%d bloggers like this: