Setebakkens Vici x Cap 2016

Seterbakkens Vici x Cap 2016

10 puppies were born the 9th December. 

4 boys and 6 girls. Ziggy x Vici Ziggy x Vici

 

Photo Gallery

“Seterbakkens Vici” er paret med “Cap” (aka Ziggy). Her ser jeg for meg avkom som kan bli suverene til bruk i hundesport, men jeg ser ikke bort fra at gjetingen også kan fungere fint. Kombinasjonen er en forsiktig linjeavl på de kjente Moel/Bwlch linjene (det har jeg forøvrig også bak min Pin), linjeavl på disse linjene har ofte vist seg å fungere bra.

Vici er førermyk, kjapp og fin å trene med i agilitysammenheng, hun samarbeider lett og jobber for meg. Hun har lange ben og er en atheletisk bygd hund (akkurat som sin far Zac). Av alle ting så verdsetter jeg hennes sosiale side høyt, hun er vennlig og fin utad med alle folk og hunder.
På gjetingen har hun muligens blitt litt “lydighets-forstyrret” av meg, (kan takke meg selv for det) da jeg i starten av gjetingen hennes på død og liv skulle ha en vid hund som var flink til å gå rundt sauen på en vid måte .. joda, så vi trente nok for mye og for lenge på det. Det resulterte nok i at hun er alt for vid i visse sammenhenger, og konsekvensen er at fradrivingen er elendig i skrivende stund. (“Jeg trente sånn fordi jeg hadde hatt en hund som var trangt, så den fella skulle jeg ikke gå i igjen liksom” 🤔). Men, vi klarte 58 poeng på en prøve da, så helt hinnsides er det ikke, og prøva skal vi klare. Men, som sagt, hennes kvaliteter ligger nok i det vi gjør i hundesport sammenheng da hun jobber med et åpent og lærevillig samlet hode. Linjene som Vici kommer fra har utmerket seg på høyeste nivå i alle grener. Vici er helsetestet på alle punkter uten anmerkninger (HD fri, fri på albuer, gentestet fri på alle parametre, øyenlyst fri).

Cap (Ziggy) er en godt merittert hund, da han har oppnådd tittelen Dansk Elite Lydighets Champion .. Samtidig får jeg lyst til å nevne at Åsa også har Ziggys halvsøster (Cash) som tok en individuell 5. plass i agility VM i fjor. I denne familien er det hunder med høy arbeidslyst, som smarbeider godt, og på sau sier jeg bare woooow. I helgen fikk jeg også se Ziggy og Cash sine kullsøsken på sau, ja, det er ingen tvil, de er gode gjeterhunder alle sammen. Ziggy er også fremvist på eksteriør utstilling med resultatet Very Good (blå sløyfe).
Ziggy har en sosial og utadvendt fremtoning overfor de han omgir seg med, det være seg folk eller dyr så opptrer han vennlig og imøtekommende. Linjene som Ziggy kommer fra har utmerket seg på høyeste nivå i alle grener. Det finnes flere gode avkom etter Ziggy fra hans tidligere kull. Ziggy er helsetestet på allle punkter uten anmerkninger (HD fri, fri på albuer, gentestet fri på alle parametre, øyenlyst hvert andre år).

Praktiske ting: Vici er en “Black Sable”, altså genetisk er hun en svart hund, så her kan det komme avkom som er svarte. Helt konkret kan kombinasjonen gi: svart m/tan, brun m/tan, svart sobel, brun sobel.

Pedigree Cap (aka Ziggy) Pedigree Cap (aka Ziggy)

Ovenfor her ser du stamtavlen til Ziggy, og det skal ikke mye kunnskap til for å kunne lese seg til at her ligger det mange gode gjeterhunder bakover på linjene hans, som har oppnådd høye titler i store mesterskap. Stamtavlen til Vici finner du på hennes side under menyen “Our dogs”.

Her er et bilde av Ziggy da han gjeter.

Cap Cap

Her er et bilde av Vici når hun gjeter.

Seterbakkens Vici Seterbakkens Vici

Paringen var høyst uproblamtisk, så jeg antar at i har truffet i hennes syklus og at det vil komme valper.

Cap x Vici Cap x Vici

Dersom du er ute etter en hund til agility, lydighet, bruks eller annet så ta kontakt. Det er ønskelig at du har en plan for hva du skal bruke hunden til, da denne rasen har behov for noe å gjøre for å være fornøyd.

Hege Voldmo.

Mobil 41001400.

E-post: hege.voldmo@live.no

%d bloggers like this: