Trusted Friend Chi x Bwlch Taff 2016

R – litter

Mating picture Chi x Taff

My Trusted Friend Chi x Bwlch Taff

Kullet består av 3 valper, henholdsvis en tricolor tispe, 2 tricolor hanner. De er født den 28. Juni 2016, og er leveringsklare den 23. August 2016. Valpene er registrert i Norsk kennel klub og i ISDS.

Informasjon om kullet:

Far til valpene er Bwlch Taff, han er en hund som i dag brukes som arbeidshund i Sverige. Bwlch Taff har vunnet to Nursery trails i Storbritannia før han reiste til Sverige. Han er en naturlig hund med mye trykk og hastighet på sauen. Hunder fra samme linjer som Bwlch Taff kommer fra er kjent for å fungere godt innen gjeting og i hundesport.
Bwlch Taff er gentestet carrier for CEA, og er DNA normal for TNS, CL og IGS. Vi hadde også et kull etter Bwlch Taff i 2015 (Se “previous litter” for mer info. om det kullet hvis ønskelig).

Mor til valpene er My Trusted Friend Chi, hun er en hund som jevnlig gjetes med og som straks er klar for gjeterhundprøva. Hun er en fin drivehund, jobber naturlig med fin balanse på sauen, med fine naturlige flanker begge veier, og har et naturlig driv, men noe rask i vendingene når hun jobber. Chi røntget fri for hofteleddsdysplasi, albueartrose og er gentestet fri for CEA, TNS, CL, IGS og MDR1, og er nylig øyenlyst fri.

Det forventes avkom med potensiale i så vell gjeting som i hundesport. Tatt tidligere kull og foreldrene i betraktning så forventes det hunder med høy fart, mye motor og arbeidskapasitet, med god evne til å samarbeide.

Det forventes også avkom med en god avknapp da Chis linjer har vært særlig kjent for å plassere en god avknapp i sine avkom (dette stammer antagelig fra hennes far som igjen har det fra Astra Mars som var kjent for å plassere en god avknapp, og mye stabilitet og styrke i sine avkom).
Samtidig er hunder fra disse linjene kjent for å yte maks og være veldig på når det trengs.

Begge foreldrene har stor gjetetrang og far er en hund med mye trykk og hastighet på sauen. Begge foreldrene driver naturlig. Dette blir kanskje ikke de letteste hundene å trene i gjeting, men kanskje blir de enda bedre når de så har blitt trent, og sannsynligvis vil de uansett få jobben gjort.

Tatt linjene i betraktning så burde disse avkommene ha potensiale for alle typer hundesport. Det forventes avkom med høy lek- og drakamp lyst og med iver etter å motta godbiter som belønning. Og det er ingen grunn til å tenke at disse avkommene skulle få mindre arbeidslyst, driv og hastighet i seg enn andre hunder fra disse linjene. Merittlisten er lang på hunder fra disse linjene.

Film av valpene:

Film av valpene:

Film av valpene:

Bilder av valpene fra fødsel til avreise.

%d bloggers like this: